Masaj limfatic

Drenajul limfatic sau masajul de limfatizare, cum mai este denumit, este un tip de masaj terapeutic care ajuta sistemul nostru limfatic in eliminarea toxinelor din organism.

Ce este limfa? Pe scurt, limfa se afla la nivel intersitial si este acea „apa” aflata intre celule. Limfa preia printr-un sistem de vase din diversele toxine neprocesate, celule moarte si toxinele rezultate in urma arderilor celulare si le duce catre ganglionii limfatici. Daca aceste toxine nu sunt transportate si procesate pentru a fi eliminate, ele se acumuleaza in corp si creaza un mediu acid in care se dezvolta bacterii si celule canceroase.

Sistemul limfatic, acest gardian al sistemului imunitar, poate fi afectat de un regim de viata sedentar, de stres continuu, de statul prea mult pe scaun, de diverse boli endocrine, cardiace sau circulatorii.

Trebuie stiut ca limfa nu are pompa proprie si ea circula doar daca o punem noi in miscare prin mersul pe jos, sport sau prin masajul de limfatizare. Daca miscarea nu este una intensa si regulata, limfa actioneaza dar eficienta ei nu este maxima si de aceea, masajul de limfatizare, care reduce apa in exces din tesuturi, este foarte recomandat cel putin o data pe luna.

Drenajul limfatic trebuie facut de un maseur profesionist si mai mult, cei cu afectiuni trebuie sa ceara acordul medicului curant pentru un astfel de masaj. In cazul unor afectiuni, acest masaj este chiar recomandat iar in cazul altora precum cele cardiace, renale, hepatice, venoase acute, cancerigene, epilepsie si femei insarcinate este contraindicat dar evident, se consulta sfatul medicului.

masaj limfatic

Deoarece drenajul limfatic este un masaj terapeutic, el se recomanda atat tinerilor sanatosi in scopul preventiei bolilor dar mai ales celor in varsta in sustinerea sanatatii, avand in vedere disponibilitatea redusa la efort intens.

Cateva beneficii pe scurt ale masajului limfatic:

  • Sustine regenerarea organismului;
  • Diminueaza inflamatia si durerea dupa efort (cauzata de acidul lactic);
  • Reduce senzatia de picioare grele si relaxeaza muschii;
  • Stimuleaza digestia prin masajul abdominal;
  • Creste fermitatea pielii si reduce celulita (pentru eliminarea celulitei vezi masjul anticelulitic).

Realizat saptamanal, impreuna cu clase de exercitii fizice si mers zilnic pe jos, acest masaj face minuni in mentinerea sanatatii si aspectului exterior.

Contactati-ne la telefon sau printr-un mesaj pe Facebook sau Instagram.