Categorii
Masaj relaxare

Masajul de Relaxare

Beneficiile masajului de relaxare in salonul Good Vibes din Tulcea

Cine a primit cel putin o data un masaj de relaxare a aflat „pe propria piele” beneficiile sanatoase ale acestuia.

Evident, scopul masajului

este sa te relaxeze in primul rand. Iar prin relaxare se intelege detensionarea muschilor intregului corp sau doar pentru anumite zone.

Medicii recomanda

un masaj de relaxare pentru intreg corpul cel putin o data pe saptamana, fie la sfarsit fie la inceput de saptamana. Un masaj realizat regulat previne foarte multe afectiuni dar si inlocuieste de multe ori, pe termen lung, tratamente incomode sau dureroase.

Un masaj de relaxare inseamna

in primul rand o stare de bine, fara tensiune in corp, inseamna eliberarea in corp de endorfine numite si hormoni ai fericirii pentru a simti o stare de bine generala. Masajul creste numarul de celule imunitare care apara organismul de boli si mai mult, reduce hormonii stresului sau cortizolul, hormoni care duc la ingrasare si dureri de cap sau alte probleme ale stomacului, dar nu numai.

Stimularea sistemul limfatic

Un masaj de relaxare regulat ajuta foarte mult sistemul imunitar sa lupte cu agresiunile zilnice asupra corpului nostru. Prin masarea usoara a corpului este stimulat sistemul limfatic – care se stie ca nu are pompa proprie – sa elimine toxinele acumulate, toxine care pot duce la diverse blocaje si boli.

VEZI MAI MULTE DESPRE MASAJUL DE LIMFATIZARE
Vindecare cu ajutorul profesionistului

Fiecare a observat ca atunci cand avem o durere intr-o zona a corpului, prin masaj, acea durere se amelioreaza sau chiar dispare. Printr-un masaj periodic, recomandat a fi facut de un profesionist care este autorizat in arta masajului si care cunoaste directia muschilor si a sistemului nervos, afectiuni dureroase acute dar si afectiuni cronice pot fi ameliorate semnificativ si multe dintre ele eliminate, asta insemnand: vindecare.

Dar cel mai important beneficiu

al masajului de relaxare este eliberarea de stres, relaxarea musculara a corpului, corp care se incordeaza atunci cand suntem stresati. In momentele (din ce in ce mai dese din ziua de azi) in care ne aflam sub presiune (din cauza unor persoane, termene limita, conditionari, situatii financiare sau trafic aglomerat) intra in functiune Sistemul Nervos Simpatic care actioneaza in modul „lupta sau fugi” si evident toate organele si sistemele corpului sunt intr-un grad de alerta ridicat. Din pacate, acest grad de alerta nu poate dura mult timp deoarece consuma din resursele de energie ale corpului. Atunci cand aceste resurse se apropie de limita, corpul reactioneaza prin blocari si dureri ale diferitelor organe sau parti functionale.

Importanta

Masajul de relaxare are meritul de a activa Sistemul Nervos Parasimpatic – PNS care este raspunzator pentru starile de relaxare, stare de relaxare necesara pentru refacerea rezervelor de energie. De aceea, cu cat ducem o viata mai activa din punct de vedere al provocarilor, cu atata mai mult avem nevoie de relaxare, iar printre metodele de relaxare si detasare, masajul se afla printre primele ca eficienta.

Masajul are multe beneficii,

printre acestea numarandu-se calitatea somnului, reducerea tensiunii arteriale si a riscului de atac vascular cerebral, imbunatatirea functiei rinichilor, reducerea depresiei, anxietatii si a furiei prin eliberarea de serotonina si dopamina – hormoni ai fericirii, atat de necesari starii de bine.

Postura

Si nu in ultimul rand, masajul ajuta la reglarea problemelor de postura generate de statul pe scaun, probleme pe care le au cei care lucreaza foarte mult la birou. Slabirea muschilor, tensiunea in coloana si membre datorita posturii statice este corectata de multe ori printr-un masaj efectuat regulat si de multe ori precedat de exercitii fizice (recomandate in astfel de situatii).

Deci, masajul regulat combinat cu exercitii fizice adaptate fiecaruia (care sa faca parte din timpul nostru personal) si o nutritie echilibrata ne ofera un stil de viata de care putem avea cu totii parte in ziua de azi.

Program si Contact

Programul nostru este de Luni pana Vineri intre orele 09:00 si 21:00 si Sambata intre orele 09:00 – 14:00.

Contactati-ne la nr de telefon afisat mai jos sau prin Messenger pe pagina de Facebook:

Facilitati in Salonul de masaj Good Vibes